Diaconie: Wat wil jij doen?

Dit bericht is verlopen op 2019-07-01

Als diakenen bieden we hulp aan wie dat nodig heeft. De basis van alle diaconaat ligt in de voortdurende zorg van God voor mensen. Daarbij is Jezus voor ons de bron en het voorbeeld. Door ons diaconale handelen zijn we herkenbaar als zijn volgelingen en eren we God.

Dienen, delen en doen horen bij het volgen van Jezus. Dit kan natuurlijk nooit worden uitbesteed aan een aantal specialisten in de gemeente (lees: aan de diakenen). De gemeente is diaconaal en de diakenen hebben als taak om het diaconale werk in en van de gemeente te stimuleren, te coördineren en te faciliteren. We willen iedereen er enthousiast voor maken, er bij helpen, het mogelijk maken en het voordoen.

Voor de zomervakantie (in onze vergadering in juni) houden we als diaconie de activiteiten van de afgelopen jaren tegen het licht en willen we nadenken over het komend seizoen 2019/2020. Welke activiteiten zetten we voort en welke niet? Welke nieuwe activiteiten willen we gaan ondernemen? Om in onze keuzes richting te vinden kijken we met een schuin oog naar de beloftes die in het beleidsplan 2018-2025 van onze gemeente zijn gedaan.

Misschien heb jij ook wel goede ideeën voor activiteiten om als gemeente te "dienen, delen en doen". We horen ze graag, zodat we een mooi plan kunnen maken.

Namens de diaconie,
Frans-Jan Voogt, diaconie@kerk-de-ark.nl

 

beloftes