Op weg naar Pasen

Dit bericht is verlopen op 2018-03-31

Tijdens de veertigdagentijd staat het kruis weer in de kerk. Het kruis is omwikkeld met gaas en prikkeldraad en staat tussen keien en blokken hout. Dit staat symbool voor de puinhopen van onze wereld.

In de gaatjes van het gaas kunt u een briefje bij het kruis steken met daarop een gebed of gedachte over iets wat u raakt. Deze briefjes worden door niemand gelezen: u brengt uw gedachten immers bij God. De briefjes kunt u van huis meenemen en er liggen op één van de tafels in de hal ook briefjes klaar.

Bij het kruis vindt u ook waxinelichtjes. Voor de dienst op zondag heeft iedereen de mogelijkheid om een kaarsje aan te steken. Na afloop van de dienst kunt u ook nog een kaarsje aansteken.
Na de koffie worden de kaarsjes uitgeblazen en ze blijven wel tussen de puinhopen staan. De week erna komen er nieuwe kaarsjes bij.

Met Pasen staat het kruis in het teken van de opstanding van Christus. Alle briefjes zijn uit het kruis gehaald en het kruis is vol gestoken met bloemen. Alle kaarsjes worden dan opnieuw aangestoken.

We wensen u een goede voorbereidingstijd toe.