Overzicht Nieuws & Artikelen

Dorcas Voedselactie

DANK!!

aan alle vrijwilligers en goede gevers die gezorgd hebben voor de mooie opbrengst van de Dorcas Voedselactie van de gezamenlijke kerken van Bleiswijk, Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs, namelijk in totaal 545 voedselpakketten.

Hiervan zijn 140 pakketten ingezameld bij de door De Ark georganiseerde actie.

Het is goed om te zien dat veel mensen positief tegenover de activiteiten van Dorcas staan; zelfs een dag nadat de actie officieel was afgelopen, zijn er nog boodschappen ingeleverd.

Geschiedenis van onze kerk

Op de website van G.J. Kok in Groningen (GereformeerdeKerken.info) worden sinds enkele jaren behalve nieuwsberichten ook historische overzichten gepubliceerd van (vroegere en/of tegenwoordige) Gereformeerde Kerken (PKN).

Sinds kort is er ook een digitaal historisch overzicht in 3 delen beschikbaar betreffende de Gereformeerde Kerk te Berkel en Rodenrijs. Hiervoor is onder andere geput uit het boek ‘Uit een’ dat al bij veel gemeenteleden bekend is. Via onderstaande links komt u direct op de site.

The Psalm Project, save the date!

The Psalm Project steekt oude psalmen in een modern jasje en componeert daarnaast eigen hedendaagse composities waarbij de Psalmen centraal staan. De liederen van de kerk, wereldwijd, door alle tijden heen.

Op 23 november komt de zanggroep naar Berkel en Rodenrijs. Het belooft een mooie muzikale avond te worden, voor jong en oud.

De kosten zijn slechts € 5,00 per persoon. Wil je erbij zijn? Reserveer dan een plaats via www.zingenindekerk.nl/reserveren/the-psalm-project-in

Church4you-leiding zoekt versterking

Church4you is de noemer waaronder we met tieners van 12-15 jaar het gesprek aangaan over ons geloof (voorheen de catechese en de jeugdkerk). Met een wisselend team van op dit moment 6 mensen ontvangen we 1 à 2 keer per maand tussen de 10 en 20 tieners. Om ons team te versterken en fris en fruitig blijven, zijn we op zoek naar enkele nieuwe begeleiders.

Ontruimingsplan De Ark

Om de kerk bij een calamiteit zo snel en geordend mogelijk te kunnen verlaten, hebben we een evacuatie-plattegrond gemaakt. De GJV heeft voor ons een instructiefilmpje gemaakt, waarin duidelijk wordt welke nooduitgang voor welk vak het dichtstbij is.