Overzicht Nieuws & Artikelen

18 december optreden De Kast met Syb van der Ploeg en Iris Kroes in de Dorpskerk

Op maandag 18 december a.s. om 20.00 uur organiseert de stichting Vrienden van de Dorpskerk Berkel en Rodenrijs voor de 9e keer het jaarlijkse Christmas & Friends Kerstconcert bij Kaarslicht in de Dorpskerk, Kerksingel 1 in Berkel en Rodenrijs.

Dit keer een optreden van De Kast samen met harpiste en zangeres Iris Kroes. Dat wordt muzikaal genieten.

Kaartverkoop De kaarten kosten € 22,50 p.p. (inclusief programmaboekje en After Party) en zijn vanaf woensdag 18 oktober a.s. :

Tienercatechese en jeugdkerk wordt Church4you

Vanaf dit jaar gaan de tienercatechese en de jeugdkerk op in Church4you. We gaan twee keer per maand een bijeenkomst organiseren voor jongeren in de leeftijd van 12-16. Op de tweede zondag van de maand, tijdens de kerkdienst. De vierde zondag van de maand zal dat, in principe, zijn van 11.30-12.30, maar dat kan i.v.m. het onderwerp ook een keer een ander moment zijn. Beide bijeenkomsten vinden plaats in De Ark, tenzij anders aangegeven.

Aan tafel met J.J. Suurmond

Aan tafel met Luther…

25 oktober: aan tafel met J.J. Suurmond

In de afgelopen maanden hebben we samen met onze hervormde collega´s twee avonden georganiseerd naar aanleiding van 500 jaar Reformatie. Deze avonden waren een knipoog naar Luthers beroemde tafelgesprekken: ze bestonden uit een maaltijd (soep en pizza) en een inhoudelijke bijdrage.

tentweek

De vliegtickets voor Tante Wilma, Sam en Jiddo voor de reis naar Thailand zijn geboekt!

Ze gaan (T)op survival! Staat de reis naar Rehoboth voor de Tentweek op 18, 19 en 20 oktober ook al in jullie agenda? Vanaf 9:30 uur kan er worden ingeschreven en we beginnen om 9:45 uur.

Navigeer op zondag 22 oktober naar de Dorpskerk voor de afsluitende dienst met de ontknoping van het toneelstuk.

We hopen alle kinderen van 4 t/m 12 jaar te zien bij de Tentweek! Het kost niks en je komt er rijk vandaan.

Aandachtsbeeld voor de maand oktober

Herfst, en onze verhouding tot de natuur.

Oktober is ook de maand van de ‘dankdag voor het gewas’. Omdat je bij dit thema dan al gauw uitkomt op varianten van liturgische schikkingen met vruchten en granen heb ik het onderwerp breder geïnterpreteerd als ‘onze verhouding tot de natuur’.

Met herman op stap in de natuur

herman de vries – from the forest floor (collage), 1997

Tekst – Het hoefde alleen maar gevonden te worden, Esther Jansma

Kledingactie "Het Oude Noorden" in Rotterdam - najaar 2017

Van verschillende kanten kregen we als diaconie al weer vragen over de kledingactie: “Wanneer wordt die gehouden?” U houdt er kennelijk al rekening mee.
Daarom, ook dit najaar organiseert de diaconie weer de kledingactie voor het Wijkpastoraat "Het Oude Noorden" in Rotterdam. Naast kleding kunnen ook linnengoed, speelgoed en schoenen worden ingeleverd.
Deze kleding en andere spullen zijn vaak nog goed bruikbaar voor die mensen in Rotterdam die leven op of onder het bestaansminimum. Zo krijgen oude spullen weer een nieuw leven.

Meten met mate

Niet lang geleden werd ik in een museum stilgezet bij een kunstwerk van Oscar Lourens, ‘Grey Measurements’. Het kunstwerk bestaat uit 342 maatbekers in allemaal verschillende soorten en maten. Lourens beschilderde de binnenkant van deze meetinstrumenten met een laag grijze grondverf. Daardoor zijn de inhoudsmaten onleesbaar geworden en de maatbekers ontdaan van hun functie.

Ontruimingsplan De Ark

Om de kerk bij een calamiteit zo snel en geordend mogelijk te kunnen verlaten, hebben we een evacuatie-plattegrond gemaakt. De GJV heeft voor ons een instructiefilmpje gemaakt, waarin duidelijk wordt welke nooduitgang voor welk vak het dichtstbij is.

Pastoraat op weg naar 2025

Ook in De Ark hebben we in het afgelopen jaar nagedacht over hoe we onze zorg voor elkaar in de gemeente willen organiseren. We hebben daarbij een aantal gedachten, waarvan we nu al iets willen delen. Als werkers in de pastorale zorg van De Ark vinden we het belangrijk dat mensen zich gezien voelen in ons midden, dat er aandacht is voor wat hen bezig houdt. Ergens moet je immers over God en geloof, over je leven, je zorgen en je vreugde zonder schroom kunnen praten. We willen een gemeenschap zijn die ruimte en aandacht biedt.