Overzicht Nieuws & Artikelen

Schikking bij 3e adventszondag

Op deze derde zondag van de advent horen we hoe Johannes in Jezus de beloofde Messias herkent. Met open handen, verbeeld door twee bladeren, vervult hij zijn taak als wegbereider. In zijn dienstbaarheid breekt Gods Licht door - zichtbaar in de kleur roze van deze zondag - en door de deur die verder open staat.

in de liefde

een spoor van licht doorbreekt

in een wereld

waarin zoveel donker is

Goede God

dat wij met open handen

door het leven

gaan

Onderwijs voor Syrische kinderen in Libanon

Graag vertellen we u wat meer over het werk voor Syrische vluchtelingen in Libanon, dat onze gemeente op dit moment steunt via Kerk in Actie. Toen terreurorganisatie IS Assyrische dorpen in Syrië binnenviel, vluchtten de christenen halsoverkop naar Libanon. Assyriërs behoren tot de Syrisch-Orthodoxe Kerk. Ze zijn één van de oudste christelijke gemeenschappen.

Schikking voor tweede Advent

Op de tweede zondag van de advent horen we Johannes zeggen dat hij de wegbereider is van de Messias. De stem roept in de woestijn: “Maak recht de weg van de Heer”. In de schikking zien we dat de deur iets verder open staat en er schijnt al iets meer licht op het pad van donkere lavastenen. De donkergekleurde anthuriums geven de bloei aan die ontstaat waar mensen wegbereider worden voor elkaar.

in de liefde

een spoor van licht doorbreekt

in een wereld

waarin zoveel donker is

Goede God

Team Kruispunt bij Wel- Kom!

In ontmoetingscentrum Wel-Kom! is, de naam zegt het al, iedereen welkom. Elke dag van negen tot twaalf en van één tot vijf kan iedereen vrij inlopen die zin heeft in een praatje en wat gezelligheid. Elke vrijdagmorgen zorgen de medewerkers van team Kruispunt voor de ontvangst van de bezoekers. Dit team wordt gevormd door vrijwilligers van verschillende kerken in Berkel en Rodenrijs.

Schikking voor eerste Advent

Op deze eerste zondag van de advent worden we opgeroepen tot waakzaamheid, om goed te kijken naar kleine tekens van verwachting.

Het is een donkere tijd, maar er schijnt al een klein beetje licht door de deur die op een kier open staat. Voor de deur zien we een tak met knoppen die een belofte inhoudt van bloei. Het is een hoopvol teken in een verwarrende tijd.

Column: Verlangen naar olie

Mijn vorige auto lekte olie. Regelmatig heb ik het waarschuwingslampje zien branden. Overigens is dat een prachtig lampje hoor: een schenkkannetje met een druppel olie die eruit valt. Op een dag maakte de motor van m’n auto zo’n gek geluid dat ik halverwege mijn reis langs een winkel ben gereden om een jerrycan olie te kopen en ‘m in z’n geheel in de auto te gieten. U raadt het al, het was goed mis met de motor: een kapotte cilinder, einde verhaal, weg auto. Was ik te laat geweest met het bijvullen van de olie?

Rooster van de openingstijden van het café Over-Leven, van januari t/m 30 juni 2018

Adres: Burg. van Oostenweg 10, zij-ingang bij parkeerplaats, te Bergschenhoek.

Dinsdag 9 jan. van 14.00 – 16.00 uur

Maandag 29 jan. Van 14.00 – 16.00 uur

Dinsdag 13 febr. van 14.00 – 16.00 uur

Maandag 26 febr. van 14.00 – 16.00 uur

Dinsdag 13 mrt. van 14.00 – 16.00 uur

Maandag 26 mrt. van 14.00 – 16.00 uur

Dinsdag 10 april van 14.00 – 16.00 uur

Maandag 30 april van 14.00 – 16.00 uur

Dinsdag 8 mei van 14.00 – 16.00 uur

Maandag 28 mei. van 14.00 – 16.00 uur

Aandachtsbeeld Advent

In de symbolische schikkingen tijdens de Adventstijd staat dit jaar een ‘open deur’ (in verschillende stadia) centraal. Dit is het aandachtsbeeld dat daarbij gemaakt is door Henk Wassink.

Kerken in Syrïe zijn bakens van hoop

Uw handen zijn wij Heer

Uw mensen zijn wij Heer,
op hoop van zegen hier, daar uitgestrooid
op velden over wegen van de wereld
samenklonterend in uw kerken
bang voor geweld, voor aanslagen,
bang voor rechteloze machteloosheid
onder de Hamans van deze wereld.
Geïsoleerd en in de steek gelaten
door wie ooit vrienden waren.
Cynisch, oud, moe en uitzichtloos.

Jeugdmusical Esther

Eerder heeft u kunnen lezen van onze jeugdmusical Esther. Esther is een coproductie van de Dorpskerk en De Ark. Dit prachtige verhaal gaat over een heel gewoon meisje dat verkozen wordt tot koningin. De musical wordt gespeeld door jongeren, maar is voor alle leeftijden boeiend.

De uitvoeringen worden gehouden op 27 en 28 januari. Kaartjes zijn gratis en nu al te reserveren via ons emailadres dagboekvanesther@hotmail.com. Wees er op tijd bij, want het gaat hard!

Schikking voor dankdag

Het jaar neigt zich tot stille groet,

het rijpte een zomer lang tot zin,

nu in de herfst houdt het zich in

en spreekt uit volheid: God is goed.

Maar wij, de mensen, zijn te klein.

Wij doen of het het onze is

wat God ons geeft. Of aan 't gemis

der naasten wij niet schuldig zijn.

De honger gaat de wereld rond,

wij danken God voor overvloed.

O geef, Heer, dat de hand toch doet

wat wordt beleden met de mond,

en niet meer neemt, maar voluit geeft

18 december optreden De Kast met Syb van der Ploeg en Iris Kroes in de Dorpskerk

Op maandag 18 december a.s. om 20.00 uur organiseert de stichting Vrienden van de Dorpskerk Berkel en Rodenrijs voor de 9e keer het jaarlijkse Christmas & Friends Kerstconcert bij Kaarslicht in de Dorpskerk, Kerksingel 1 in Berkel en Rodenrijs.

Dit keer een optreden van De Kast samen met harpiste en zangeres Iris Kroes. Dat wordt muzikaal genieten.

Kaartverkoop De kaarten kosten € 22,50 p.p. (inclusief programmaboekje en After Party) en zijn vanaf woensdag 18 oktober a.s. :

Ontruimingsplan De Ark

Om de kerk bij een calamiteit zo snel en geordend mogelijk te kunnen verlaten, hebben we een evacuatie-plattegrond gemaakt. De GJV heeft voor ons een instructiefilmpje gemaakt, waarin duidelijk wordt welke nooduitgang voor welk vak het dichtstbij is.