Predikanten

Beste internetsurfer,

We weten niet hoe u op onze site bent aangeland. Misschien bent u op zoek naar een nieuwe kerkelijke gemeenschap nadat u verhuisd bent naar Lansingerland. Misschien bent u gewoon op zoek naar informatie en kwam u eerder toevallig hier terecht. Misschien bent u een trouwe kerkganger en wilt u meer weten over één van onze activiteiten. Hoe dan ook, wij mogen ons, als predikanten van de Ark-gemeenschap, hier even aan u voorstellen.

Antoinette van der Wel   Antoinette van der Wel

Ik ben Antoinette van der Wel en ben sinds 2004 aan het werk in Berkel en Rodenrijs. Als predikant loop ik met heel veel mensen een tijdje en stukje mee op hun levensweg. Soms ontmoeten we elkaar bij de geboorte en doop van een kind, soms rondom levensvragen, soms aan het eind van het leven of bij overlijden. Soms treft u me bij een gespreksgroep of een kring, maar de kans is het grootst dat u me tegenkomt in een zondagse kerkdienst. Op die dagen speelt zich het meest zichtbare gedeelte van mijn beroep af. In de kerkdienst proberen we de oude verhalen uit de bijbel zo te vertellen dat ze weer als nieuw klinken en te maken hebben met ons leven vandaag. Dat is niet altijd gemakkelijk, maar wel elke keer weer een geweldige uitdaging. Hoe vinden moderne mensen een moment van rust en bezinning in de drukte van alledag? Hoe breng ik God ter sprake als iedereen daar een eigen beeld bij heeft, of juist ervoor gekozen heeft God als dood te beschouwen?

Ik studeerde in de jaren 80 theologie in Brussel (België) en in Leiden. De koude oorlog was nog volop aanwezig en de strijd tegen kernwapens op zijn hoogtepunt. De kerk was nog redelijk vanzelfsprekend aanwezig in het maatschappelijk debat en in het leven van mensen. Ondertussen zijn we 30 jaar verder en is de kerk veel minder zichtbaar dan toen. Toch geloof ik niet dat daarmee ook de levensvragen van mensen zijn verdwenen. Vragen als: wat is de zin van mijn leven? Waar geef ik mijn aandacht aan? Waar kies ik voor? Waar investeer ik in? Wat zeg ik als ik het woord God in mijn mond neem? Heeft de bijbel nog iets zinnigs te zeggen voor mensen in deze tijd?

Er zijn meer vragen te verzinnen en ik heb als dominee geen passende antwoorden voor u in de aanbieding, maar ik ervaar de kerk wel als een plek waar in ieder geval deze vragen nog gesteld mogen worden.

Wat ik wel heb?

• Bereidheid om mee te denken.
  • Een bont gezelschap van mensen die in hun leven een begaanbare weg van geloven vonden en daar over kunnen spreken.
  • Een traditie  die mensen al vele eeuwen inspireert om het verschil te maken in de wereld.

Nieuwsgierig geworden.
Neem contact met mij op of kom vrijblijvend een keertje langs op zondagochtend in De Ark.

Regina Davelaar   Regina Davelaar

Aangenaam kennis te maken! Ik ben Regina Davelaar, opgegroeid in Ede. Ik studeerde criminologie in Rotterdam en theologie in Leuven en Groningen (en een zomer in Zuid-Afrika). In september 2015 studeerde ik af en sinds april 2016 ben ik predikant hier in De Ark.

Ik zie de kerk als een plek waar iedereen welkom is en met open armen ontvangen wordt. De kerk is ook een van de weinige plaatsen waar de stilte nog gevonden kan worden: letterlijk een rustpunt. De kerk is een plek waar je verbinding kunt ervaren tussen God en mens, maar ook verbinding met elkaar: door op zondag samen te zingen en te bidden, te luisteren en te spreken, maar juist ook doordeweeks, in alle activiteiten die er zijn voor jong en oud, voor zoekers en diepgelovigen. In alles wat de kerk is - of beter: poogt te zijn - klinkt de hoop. Het kerkgebouw is bijvoorbeeld gebaseerd op het Bijbelverhaal van Noach, de ark en de regenboog als teken van Gods trouw.

Naast de verhalen uit de Bijbel staan je eigen verhalen. Soms hoopvol, maar soms ook hopeloze verhalen en alles daartussen in. Voor al deze verhalen wil ik ruimte scheppen: een heilige ruimte waarin je je vragen mag hebben, je boos en verdrietig mag zijn, en je gezegend mag weten.

Wil je meer informatie, heb je een vraag of een verhaal te vertellen? Neem gerust contact met me op!