Beroepingswerk

Dit bericht is verlopen op 2022-01-16

Na een grondig traject van voorbereidingen zijn wij blij dat we eind september besluiten hebben kunnen nemen op basis waarvan het beroepingswerk kan starten.
De oproep in de Nieuwsbrief heeft ertoe geleid dat een aantal gemeenteleden is voorgedragen, naast voordrachten vanuit de kerkenraad. Door de kerkenraad is bij de samenstelling van de beroepingscommissie gestreefd naar een juiste vertegenwoordiging van de gemeente. De kerkenraad is blij dat een aantal gemeenteleden bereid is om deze - niet eenvoudige taak - op zich te nemen 

De beroepingscommissie bestaat uit 9 leden, waarvan 1 lid namens de kerkenraad, tevens voorzitter en 8 leden uit de gemeente. Uit het CvK is 1 lid toegevoegd als agendalid. 

De leden uit de gemeente zijn: Karen van Dam, Marinka Landman, Ferdi Haartsen, Jolanda Weeda, Christine Koster, Adriaan Zeillemaker, Hans van der Hoek en Leny van den Beukel. Joke van der Heijden namens de kerkenraad, tevens voorzitter en Wolfert Spijker, namens het CvK voor het bespreken van de financiële aspecten en de huisvesting.

De beroepingscommissie wordt in haar werk begeleid door Jack de Koster, gemeente-adviseur en door ds. Hedda Klip in de rol van consulent (als ambulant predikant verbonden aan de gemeente). 

Wij hebben het voornemen om in december daadwerkelijk met ons werk te beginnen.

Joke van der Heijden, voorzitter beroepingscommissie.