Doe-opdracht voor jong en oud 3 (o.a. Paasgroetenactie voor gedetineerden)

Dit bericht is verlopen op 2020-04-11

Voor jong

Nog 1 weekje en dan is het Pasen. Dit jaar vieren we het wat anders dan anders. We willen de kinderen van de kindernevendienst vragen om te helpen om het Paasfeest feestelijk te maken en het te delen met hun omgeving!

Laat het Paasfeest zien!!
We willen vragen of alle kinderen van de ark een mooie poster, raamschildering of stoepkrijt tekening maken over Pasen. Je kunt een mooi kruis tekenen, een stukje uit het Paasverhaal of een mooie tekst over Pasen schrijven!! Je mag natuurlijk ook de hulp van je ouders  inroepen. Als je wat moois gemaakt hebt zorg dan dat je het op hangt op een plek waar iedereen het kan zien!! Je mag je mooie creatie natuurlijk ook delen op Facebook van de Ark dan kunnen we allemaal mee genieten! 

Trucjes
Wat leuk dat er al wat kinderen de code hebben doorgegeven en een goocheltruc van Marcel hebben geleerd! Ook deze week heeft Marcel  een goede goocheltruc voor de kinderen van de kindernevendienst. Omdat goocheltrucjes geheim moeten blijven moet je het volgende doen om het filmpje te zien. Vraag aan je ouders of je hun telefoon mag gebruiken (of die van jezelf natuurlijk) stuur een spraakberichtje naar0624528280 en noem 1 van de voorwerpen die altijd op tafel staan bij de kindernevendienst (zo weten we dat niet stiekem ouders het filmpje gaan opvragen ;-)) We sturen dan het filmpje naar je toe. Zaterdag en zondag kan dit overdag. Door de weeks sturen we het filmpje pas in de avond. Ga oefenen en verbaas iedereen met de truc!! We horen graag van je of het gelukt is dan maken we volgende week weer een filmpje.


En voor ouder: Paasgroetenactie voor gedetineerden 

Gevangenen mogen nu met alle maatregelen tegen verspreiding van het corona-virus geen bezoek ontvangen. Ook kan vaak geen arbeid gedaan worden, waardoor zij veel meer tijd alleen in hun cel doorbrengen. Het sturen van een kaart is een sprekend gebaar van verbondenheid en een teken dat mensen niet opgegeven worden. Dat past bij Pasen.

Vanaf zaterdag 4 april staat er tot Goede Vrijdag een plastic doos voor de ingang van de Ark met kaarten. Wij vragen u/je deze week eens langs te lopen en er een kaart uit te halen (handen wassen, niet vergeten) en deze met een persoonlijke Paasgroet naar het landelijk bureau van de PKN te sturen. Zij zorgen ervoor dat de kaarten worden doorgestuurd naar gevangenissen en tbs-klinieken in Nederland en naar Nederlandse gevangenen in het buitenland. Bij elke kaart zit ook informatie. Insturen van de paaskaarten kan tot en met 24 april. 

Meer informatie over de Paasgroetenactie is te vinden op www.protestantsekerk.nl/paasgroetenactie