Een Levende Gemeente Beweegt: weer een stapje verder

Dit bericht is verlopen op 2022-08-09

Op 30 mei jl. zijn we met een vijftal gemeenteleden bij elkaar gekomen. De doelstelling voor die avond was om ideeën over het opstarten van meerdere pilots uit te werken.

Voordat we het over de pilots konden hebben, was het noodzakelijk om gezamenlijk tot een beeld te komen wat een nu ELGB-pilot is. Een notitie van Johan diende als basis voor dit gesprek.

Vervolgens zijn we in twee groepen uiteengegaan om een eerste opzet te maken. Tijdens de plenaire terugkoppeling werd onder meer aangegeven dat, na twee jaren corona, het tijd kost weer terug te keren naar het ‘gewone leven’, maar ook naar het ‘kerkelijke leven’. Vanuit de groepen was het advies dan ook om het rustig aan te doen. Start met 1 thema (pilot) met niet te veel activiteiten. Zorg wel dat er verbinding tussen de verschillende activiteiten blijft, want dat is iets wat we als Ark-gemeente nodig hebben. Een nuttig advies dat we ter harte nemen.

De komende tijd gebruiken we om per groep dat thema uit te werken, waarbij de acht elementen (*) en de vier verdiepingsthema’s (*) worden meegenomen.

Op 22 juni a.s. komen we weer bij elkaar en presenteren we vanuit de twee groepen het eindresultaat.

Al met al kijken we terug op een heel mooie avond waarin we met elkaar inspiratie hebben opgedaan voor een goed vervolg van het project ELGB.

(*) zie de samenvatting van de “Analyse Vragenlijsten”.

Met groet,

namens het begeleidingsteam,
Piet Schipperus