Hoe nu verder?

Dit bericht is verlopen op 2022-06-14

Zoals jullie hebben kunnen lezen in de vorige nieuwsbrief was de belangstelling van onze gemeenteleden voor de presentatie van vorige week maandag groot. Maar, wij horen vaak: ‘Hoe nu verder?’. Wij geven daartoe een aanzet in deze nieuwsbrief. 

Allereerst is er aanstaande dinsdag 19 april om 20.00 uur in De Ark een vervolgavond.  Even praktisch: de bijeenkomst wordt gestreamd, en ook thuis kan je weer vragen stellen via de whatsapp zoals tijdens de vorige avond. Wij raden jullie daarentegen aan om, indien mogelijk, wel fysiek aanwezig te zijn in De Ark aangezien het tweede gedeelte van de avond online niet zo goed te volgen is.

Deze avond wordt als volgt ingedeeld, allereerst is er ruimte voor inhoudelijke vragen aan ons. Tijdens de presentatie vorige week was hiervoor geen tijd. Verder werd er best veel informatie gedeeld; jullie zullen vast wel een paar weken nodig gehad hebben om al deze informatie te verwerken. Als het goed is, heeft iedereen inmiddels ook het boekje met de beknopte samenvatting van de presentatie ontvangen. Mocht dit niet zo zijn, trek dan even bij ons aan de bel. Dit boekje lijkt ons geschikt om het een en ander voor jezelf op een rijtje te zetten.

In het tweede gedeelte van de avond zijn jullie zelf aan zet! Jullie inbreng is erg belangrijk voor het verloop van het verdere proces en ideeën en suggesties zijn heel welkom. We hebben tijdens dit gedeelte twee gespreksrondes waarbij we in groepjes met elkaar gaan praten over de stip aan de horizon: kunnen we ons vinden in het geschetste toekomstbeeld en wat we vinden verder van de voorgestelde veranderaanpak? Daarna hebben we een gezamenlijke terugkoppeling, zodat iedereen op de hoogte wat er in de groepjes is besproken. Het gedeelte waarin we in groepjes met elkaar gaan praten, is waarschijnlijk moeilijk online te volgen. De vragen die tijdens de gesprekken worden behandeld zullen wel in beeld verschijnen. Je kan dus altijd discussiëren met je huisgenoot (mocht die ook meekijken.) en de uitkomsten via whatsapp met ons delen.

Wij snappen heel goed dat er nog vele vragen zijn over het proces, en of we nu echt gaan beginnen (Ja, dat is het geval!). Deze avond is daar ook voor bedoeld! Wij nodigen jullie dus allemaal van harte uit om de 19de ook aanwezig te zijn. Tot dan!

De PowerPoint van de afgelopen informatieavond is nu ook online in te zien! Dit is de link.

Fijne Paasdagen namens het Begeleidingsteam, 

Evelyn Torn & Tijmen Weerheijm