Honkbewoners op avontuur

Dit bericht is verlopen op 2020-02-03

Ook dit jaar had de Honkbewonersgroep (12-16 jaar) weer een Night at the Ark. We mochten gebruik maken van de schuur van Labots personenvervoer, waar de tieners een nacht vol spelen en andere leuke activiteiten beleefden. Bij aankomst werd de locatie goed onderzocht, want waar waren ze nu weer beland. Maar al gauw werd er kennis gemaakt met het alpaca tweetal Kees en Koos, de tafeltennistafel en de prachtige retro-touringbus. Natuurlijk werden eerst wat regels uitgelegd over onder andere brandveiligheid en andere zaken. Vervolgens hebben we de barbecue aangestoken en de tieners kennis laten maken met de slavink. Toen iedereen uitgegeten was, speelden we een kennismakingsspel in de vorm van preimeppertje (krantenmeppertje, maar dan met een prei). In de loop van de avond kwamen er uit het niets twee gemaskerde personen binnen stormen, ze namen Stephan mee naar buiten. Wat bleek, de tieners moesten de ontvoerde leiding terugvinden. In het gebouw lagen stukjes van een kaart en door alle stukken te verzamelen, werd duidelijk waar Stephan heen gebracht was, namelijk de Skiberg. Eenmaal daar aangekomen hebben ze een avontuurlijke speurtocht gelopen. Naast deze geplande activiteiten was er ook volop tijd om te hangen in de bus, 30 secondes te spelen en waren er een Xbox en Playstation aanwezig. Voordat we zijn gaan slapen werd de bus omgetoverd tot een echt bus-bioscoop, waar we nog gezellig met elkaar een film hebben gekeken. De volgende dag kwamen de mensen van Church4You langs om het ontbijt te verzorgen, bestaande uit eieren en spek. Hierna werd er opgeruimd en was het tijd om weer naar huis te gaan.

Een maand later hebben we in De Ark een escaperoom gemaakt waaruit de tieners moesten ontsnappen. Aan het begin werd de groep in tweeën gedeeld, de ene helft ging het Honk in de andere helft zat in zaal 1. Om buiten te komen moesten ze verschillende puzzels en raadsels oplossen, waarbij het communiceren met de andere groep via portofoons een onderdeel was. Na ruim anderhalf uur opgesloten gezeten te hebben, zijn ze allemaal ontsnapt.

Hiermee is het seizoen nog niet voorbij, op 13 december vieren we Sinterkerstennieuw (sinterklaas, kerst en oud en nieuw ineen) door lekker met elkaar te gaan eten. Op 10 januari, 7 februari, 6 maart, 3 april, 15 mei, 5 juni, 10 juli hebben we nog meer activiteiten gepland, maar wat we gaan doen houden we nog even geheim.