Activiteitenkalender

Het Christelijk Gemengd koor ‘The Credo Singers’ geeft haar jaarlijkse kerstconcert.
Aanvang van het concert: 20:00 uur. De kerk is open vanaf 19:15 uur.
Medewerking wordt verleend door:
The Credo Singers
Vocalgroup ‘Testify’, onder leiding van Bastiaan van der Pijl…

Het Hollands Christelijk Mannenkoor organiseert voor de 19e keer de Kerst-in op 23 december. Ook dit jaar weer in het gebouw van Royal Lemkes, Hollandweg 8 te Bleiswijk.
Medewerking is er van het gemengd koor Hosanna uit Gouda o.l.v. André Vis.
Muzikale bijdragen van Lydia van Mourik…

Kom je het kerstfeest met ons mee vieren? Je bent van harte welkom op het kinderkerstfeest in De Ark!

Speciaal voor kinderen van 3 t/m 12 jaar. Neem gerust je ouders, grootouders, broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes mee. We hopen jullie allemaal te zien.

De liedjes die…

Op zaterdag 6 januari geeft Arjan Breukhoven in de Dorpskerk van Berkel en Rodenrijs een Nieuwjaars Orgelconcert. Thema van dit concert is ‘Bach met een glimlach’.
Bach componeerde veel werken voor orgel, van wereldlijke werken tot bewerkingen van geestelijke liederen. Ook bewerkte hij…

Op woensdag 10 januari 2018 komen we bij elkaar. We bespreken dan het onderwerp: Een staf om te gaan.
Mozes krijgt van God de opdracht om zijn volk te bevrijden uit Egypte. De opdracht is duidelijk, de heiligheid voelbaar, maar de mens weet nog niet hoe hij deze taak in hemelsnaam…

Na de opening houdt de heer Arie van der Lugt een presentatie over Plantenkwekerij Van der Lugt bv. Een familiebedrijf in de regio: hoe is het ontstaan en hoe ziet de toekomst eruit?
Het bedrijf is sinds 1920 gespecialiseerd in de opkweek en doorkweek van jonge groenteplanten voor…

Nesjomme is een Jiddisch woord dat compassie betekent.
Nesjomme is een muzikale reis van Oost-Europa naar New York waarin wij de Joodse emigranten volgen door middel van verhalen, anecdotes, beeldmateriaal en heel veel liedjes van Joodse componisten zoals Gershwin, Bernstein en vele…

Afgelopen jaar sprak Erik Borgman, als gast bij onze Luthermaaltijd, op bevlogen wijze over zijn manier van in het leven staan. Borgman, o.a. bekend van het theologisch elftal in Trouw, presenteert in dit nieuwe boek een bevrijdende omgang met de brandende maatschappelijke kwesties van vandaag.…

Dit jaar organiseren we iets nieuws en ook iets heel ouderwets, maar daardoor juist weer leuk! In 5 avonden lezen we de eerste brief van Petrus. Elke avond een hoofdstuk. We lezen met elkaar, luisteren naar elkaar en ontdekken zo iets van de boodschap van Petrus in deze tijd en misschien zelfs…

Gastvrijheid. Een begrip dat wij, als gemeenteleden van De Ark, denk ik allemaal kennen. Dat we dit begrip kennen, komt doordat we het hérkennen, we hebben er ervaring mee. De Ark is een zeer gastvrije instelling. Dit uit zich al in het feit dat wij wekelijks welkom zijn om samen te komen.…

Vol enthousiasme aan je studie begonnen en nu erachter gekomen dat je toch niet op je plaats bent? Een verkeerde studiekeuze? Heb je na een periode van reizen of werken behoefte aan een heroriëntatie op je toekomst? Doe dan het EH-Traject!
In deze opleiding van vijf maanden ga je werken…

Esther is een coproductie van de Dorpskerk en De Ark. Dit prachtige verhaal gaat over een heel gewoon meisje, dat verkozen wordt tot koningin. De musical wordt gespeeld door jongeren, maar is voor alle leeftijden boeiend.

Esther is een coproductie van de Dorpskerk en De Ark. Dit prachtige verhaal gaat over een heel gewoon meisje dat verkozen wordt tot koningin. De musical wordt gespeeld door jongeren, maar is voor alle leeftijden boeiend.
De uitvoeringen worden gehouden op 27 en 28 januari. Kaartjes zijn…

We zingen in februari de liederen die inmiddels waren aangemeld. Daarna hebben we nog enkele nieuwe liederen aangemeld gekregen. Inmiddels is duidelijk dat er nu voldoende is om een zinvolle dienst te houden.

Taizé is een klein dorpje in de Bourgogne (Frankrijk). In 1940 stichtte broeder Roger hier een gemeenschap. Ondertussen telt dit klooster broeders van protestantse en katho-lieke afkomst uit ongeveer 20 verschillende landen.

zondag 17 december 2017 - 10:00 uur
ds. C. van der Niet, Rotterdam
zondag 24 december 2017 - 10:00 uur
Ds. Antoinette van der Wel
zondag 24 december 2017 - 18:30 uur
Ds. Antoinette van der Wel