KND: kom erbij!

Afgelopen jaar hebben we voor het eerst kindernevendienst gedraaid met alle kinderen van groep 1 t/m 8 bij elkaar. Dat was een succes! Het is leuk om te zien dat de kinderen, ondanks de leeftijdsverschillen, zo goed met elkaar omgaan en dat het een gezellige groep is!

Ook volgend schooljaar willen we deze kinderen graag kindernevendienst blijven geven. Daarom zijn we op zoek naar jou! Eens in de vijf weken verzorg je in een vast tweetal een programma. Het voorbereiden kost weinig tijd, want we gebruiken twee online programma’s die bomvol goede ideeën staan. Je vertelt een Bijbelverhaal en praat hierover met de kinderen aan de hand van bijgeleverde vragen. Hierna is er ruimte voor iets creatiefs of een spel. Een paar voorbeelden van afgelopen jaar: soep koken, gezelschapspelletjes doen, met Kapla een bouwwerk maken, kaarten maken voor zieke gemeenteleden en windmolentjes maken voor Pinksteren.

Denk je nu: ‘leuk, maar ik ben meer een mens voor korte projecten…’, dan hebben we je ook iets te bieden: voor de kinderkerstdienst op kerstavond zijn we op zoek naar jou! We hebben hulp nodig bij het voorbereiden en invulling geven aan de dienst. In klein comité vergaderen we drie of vier keer. Ook hiervoor maken we gebruik van online materialen. Op dit moment is de commissie zo klein dat het nog maar de vraag is of het kinderkerstfeest door kan gaan. Meld je dus snel aan!

Ineke Scherpenisse-Lankhaar

Familie.scherpenisse@lijbrandt.nl