Open avond GJV

Dit bericht is verlopen op 2024-04-02

Afgelopen zondag organiseerde de GJV een open avond. Omdat ik zelf enorm goede herinneringen aan mijn eigen GJV-tijd heb, wilde ik wel eens onderzoeken of het er nog steeds zo goed toeven is.

Om 20:15 uur was het al gezellig druk in het Honk. De GJV’ers schonken koffie en thee in diverse smaakjes (vroeger was heus niet alles beter!) en waren positief verrast over de grote opkomst. 

Na de opening door het bestuur telden we af en gingen we in maar liefst 8 groepjes uiteen. Ik trof groepje 7 in de hal. We stelden onszelf voor en beantwoordden de nog altijd gebruikelijke eerste vraag ‘Hoe was je weekend?’. Daarna volgde er een mooi, door 3 leden zelfgemaakt programma over betrouwbaarheid en nieuwsberichten. Serieuze vragen als ‘Hoe betrouwbaar is het nieuws? Hoe doe je aan factchecking? Is de Bijbel betrouwbaar?’ werden afgewisseld met opdrachtjes waarbij je nieuwskanalen op volgorde van betrouwbaarheid moest zetten of telkens van 2 personen de meest betrouwbare moest kiezen: Trump of Poetin; Thierry Baudet of Johan Derksen; de paus of ds. Agnes.

Het was in no time 22:00 uur. Tijd om onder het genot van een drankje op te warmen in het Honk. Er werd nagepraat, gelachen en getafelvoetbald. Toen ik huiswaarts wilde keren, bezweek ik als vanouds voor het ‘Nee zeg, doe gewoon nog even 1 drankje…’ en raakte ik gesprek over de GJV toen en nu. Wat geweldig om te horen dat de leden de GJV nog steeds zien als een plek waar je thuiskomt, waar je helemaal jezelf mag zijn, waar je leert om met elkaar in gesprek te gaan en waar je vrienden voor het leven maakt! 

GJV’ers, bedankt voor de uitnodiging, het mooie programma en de gezelligheid. De fles wijn voor het-langst-blijvende-niet-GJV-lid drink ik op jullie. Volgend jaar ben ik er weer om mijn titel te verdedigen. Ik reken op veel concurrentie!

Annemieke Ramp