Zondag 7 juli 2024

Datum kerkdienst
zondag 7 juli 2024 - 10:00 uur
Thema
Drempeldienst
Naam van de zondag / Kleur
6e zondag na Trinitatis. Kleur: groen
Eerste collecte

Noodkreet kinderen in Gaza en Israël

Kinderen die gewond zijn, die huilen om het verlies van hun ouders, die je getraumatiseerd en met een lege blik aankijken… Na al die vreselijke maanden wil je van dit soort beelden uit Gaza en Israël soms het liefst wegkijken. En toch mogen we dát juist niet doen. Hoe je ook denkt over wat er daar gebeurt: kinderen mogen nooit het slachtoffer zijn. 


De escalatie van geweld in het Midden-Oosten heeft sinds oktober 2023 aan duizenden kinderen het leven gekost. Nog veel meer leven er elk moment van de dag in angst. Ze zijn zowel lichamelijk als psychisch in groot gevaar. Een groot deel van de ruim 1 miljoen kinderen in Gaza is ondervoed, bijna allemaal hebben ze extreme stress, scholen zijn gesloten. Ook in Israël zijn kinderen slachtoffer van geweld en onzekerheid, en ook zij hebben hulp nodig.

Kerk in Actie helpt via haar noodhulpprogramma wereldwijd mensen in nood, en dus ook in Gaza en Israël. In deze moeilijke omstandigheden gaat Kerk in Actie door met het werk en zodra de grenzen weer open zijn wordt de hulp opgeschaald. Kerk in Actie biedt hulp voor nu en voor de toekomst, zoals medische zorg, voedsel, kleding, traumahulp en vredesopbouw. Kinderen in Gaza en Israël overkomt wat geen enkel kind zou mogen meemaken. Samen zijn we de kerk in actie.

Als diaconie bevelen we deze collecte van harte bij u aan. U kunt ook een gift voor het noodhulpprogramma van Kerk in Actie overmaken via rekeningnummer NL89 ABNA 0457 457 457 o.v.v. Noodhulp.

Tweede collecte

Onderhoud De Ark

Predikant
Ds. Agnes Gooijer - Snel
Organist
Wim Madderom
Lector
Sanne Plag
Koster
Kees Voogt
Crèche
Marjan de Jong en Annelieke Spijker
Kindernevendienst
Marcel Kleemans en Corien Hoogerbrugge
Koffie
Ina Langhout, Hans van der Hoek, Wim Koster